06-48622753 info@chapeauequitation.com

Chapeau Equitation is opgezet door Irene Zwiers.

Irene werkt al 20 jaar met paarden en heeft talloze paarden getraind en opgeleid en is daarnaast ook gediplomeerd instructrice. In de trainingsmethodes gaan we uit van het karakter van het paard. Hoe leert hij, waar wordt hij enthousiast van en hoe kunnen we dat gebruiken om nieuwe dingen aan te leren.

Tot haar twintigste is Irene een fanatiek wedstrijdruiter geweest. Daarna heeft ze in Frankrijk en België in verschillende paardenshows gereden en heeft meegewerkt aan verschillende bioscoopfilms. Sinds 2015 is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de biomechanica van paarden. Deze interesse is ontstaan door een blessure aan de wervelkolom bij ons paard Chapeau. Door de revalidatie is er een grote interesse voor het werken aan de hand ontstaan. Ondertussen is Irene ook gediplomeerd instructrice werken aan de lange teugel.

De paarden worden opgeleid vanuit de klassieke dressuur. We kijken hoe we de mogelijkheden en beperkingen van een paard kunnen gebruiken om het maximale eruit te halen. We focussen ons vooral op de training van paarden en het opleiden van paarden. We beleren niet alleen onze eigen paarden, maar ook paarden voor particulieren. Hierbij kunnen we ook de ruiter coaching geven om het onder begeleiding zelf te doen. Ook coachen we paard en ruiter wanneer er problemen tussen hen ontstaan. Zijn er angsten in het spel of problemen in de communicatie.

Het geeft een enorme kick om ruiter en paard samen weer op het goede pad te krijgen en weer te laten genieten van elkaar.

Paardrijden is leuk en we helpen graag iedereen om plezier met zijn paard te kunnen beleven!