Op 8 december 2017 heeft Chapeau zijn wedstrijddebuut gemaakt.

Samen met zijn ruiter Irene Zwiers heeft hij in de B 2 winstpunten gehaald.

Na bijna 5 jaar in een revalidatietraject te hebben gezeten is het toch gelukt om hem weer een stabiel rijpaard te krijgen. De afgelopen jaren stonden in het teken van veel pech waarbij Chapeau bij een ongeluk een wervel en zenuw beschadigde. Volgens de dierenarts moesten we hem uit zijn lijden verlossen maar toch hebben we doorgezet en geprobeerd te revalideren.

Door pijn en frustraties was het moeilijk een stijgende lijn vast te houden. Hij moest veel compenseren in andere spiergroepen om te kunnen genezen.

Daar hebben we een tweede revalidatie programma voor opgezet. Een aantal keren hebben we geprobeerd het rijden op te pakken maar dat bleek toch te vroeg te zijn.

Door zijn energie en frustratie niet te kunnen werken maakte Chapeau regelmatig nieuwe blessures bij. Dat resulteerde in spierscheuringen in de hals en een gekneusd LSO en SCO. Ondanks de frustraties hebben we nooit opgegeven en kunnen we nu dan eindelijk zeggen dat hij goed genoeg was om mee te gaan op wedstrijd.

Ondanks dat alle spiergroepen nog niet gelijkmatig sterk worden kunnen we rustig aan door blijven trainen.

Gezien het lange traject zijn we onwijs trots dat hij in zijn eerste wedstrijd 182,5 en 185 punten bij elkaar heeft gelopen.